Hvordan laver man en app?

OK, du har en god ide til en ny mobil app og du vil gerne føre den ud i livet.

Hvordan kommer du i gang, og hvordan undgår du de typiske faldgruber?

Lad os guide dig igennem processen for at lave en mobil app.

Skridt 1: Få en god ide

Hvis du læser dette så har du sikkert allerede en ide, og du fandt denne side mens du ledte efter en software virksomhed til at hjælpe med at lave appen

Du er kommet til det rette sted, så bare læs videre.

Skridt 2: Tjek om den findes allerede

Det kan godt være at din ide er god, men er den ny? Vi bliver ofte kontaktet af folk der tror at de har opfundet noget originalt, men ofte kan en simpel Google søgning afsløre at der allerede findes op til flere mobile apps som gør næsten det samme som din.

Det betyder ikke at din ide skal være original for at blive en succes. Men hvis den allerede er lavet før, så bør du være klar over det, så du kan beslutte hvordan du vil differentiere din egen app for at konkurrere mod de andre.

Skridt 3: Skriv kravene ned

Det er en god investering at bruge rigeligt med tid på at skrive en god kravspecifikation:

  • Vage ideer er svære at skrive ned på en klar måde. Det tvinger dig til at tænke tankerne igennem.
  • Brug kravspecifikationen til at kommunikere dine behov til mobil app udviklere som fx Manao Software.
  • Brug den som et levende dokument som du løbende kan opdatere efterhånden som du udforsker din ide og konkretiserer tankerne.
  • Når du er færdig med at beskrive appen er det tid til at visualisere den.

Skridt 4: Lav wireframes

Efter du har besluttet dig til hvad appen skal kunne bør du bruge noget energi på at visualisere den med nogle simple wireframes. Wireframes er stregtegninger som du kan lave med pen og papir eller med programmer som fx Balsamiq. Tænk ikke så meget på designet på dette stadie. Fokuser på hovedskærmene i appen, hvordan de hænger sammen, og hvad indhold de skal have, fx knapper, tekstfelter, lister, osv.

Skridt 5: Få et tilbud

Vi laver gerne et uforpligtende tilbud på at lave din mobil app ud fra din kravspecifikation. Bare udfyld og indsend formularen nedenfor og vi kontakter dig for at tage en snak om projektet. Minimum pris for en simpel mobil app er kr. 20.000. Hvis tilbuddet passer med dine forventninger til omfang og prisen er inden for dit budget, så er du klar til næste skridt.

Skridt 6: Design og programmering af appen

Du bliver en vigtig del af projektet fra start til slut. Vi tror på at det bedste resultat opnås gennem tæt samarbejde med kunden, og vi bruger Agile/Scrum projektledelse, som er en iterativ metode som gør at du kan følge fremdriften, afprøve dele af appen efterhånden som de bliver færdiggjort, og give os løbende feedback. Du bliver spurgt når der er noget i kravspecifikationen, der er uklart, og du bliver inddraget i design processen.

Skridt 7: Indsend til app stores

Når udviklingen af din app er afsluttet, og du har testet det hele grundigt, så skal den indsendes til App Store og Google Play, så dine brugere kan finde, hente, og begynde at bruge appen på deres telefoner. Du skal selv oprette konti ved de to app stores, og give os adgang til at indsende appen på dine vegne, men vi guider dig igennem forløbet og håndterer alt det tekniske for dig.

Skridt 8: Marketing!

De fleste kunder, der henvender sig til os, glemmer at tænke på at det ikke er nok at lave en fantastisk app og gøre den klar til download i app stores. Hvis ingen ved, at den eksisterer, så bliver den ikke brugt. Derfor er løbende marketing af appen, så den bliver hentet af brugere, kritisk for at opnå succes.

Skridt 9: Vedligeholdelse og opdatering af appen

Sæt et årligt budget til side til opdatering af din app. Fejl vil blive fundet og de skal rettes. Nye versioner af iOS og Android bliver frigivet med jævne mellemrum, og kan vise sig at være inkompatible med din app. Du er nødt til jævnligt at frigive kompatibilitetsopdateringer for at appen fortsat fungerer som den skal på de nye telefoner og tablets som bliver brugt til at køre appen. 

Som en tommelfingerregel bør du regne med at bruge 10-15% af appens udviklingspris på årlig vedligeholdelse.

Kom i gang i dag!

Kontakt os venligst for at få en uformel snak om hvordan du kan få lavet din egen app hos Manao Software.
Udfyld formularen nedenfor og vi kontakter dig inden for en arbejdsdag.

Kontakt os

Kontakt os

This is a staging environment